Kaj si želimo v letu 2018

Oddaja
29. 12. 2017 - 12.00

 

Leto 2018 bo kot kaže polno stavk, propagande, volitev, afer, uporov in potresov. Zato bomo v upanju, ki ga prebudi novoletni čas, pisali pismo Dedku Mrazu - s klicem v eter pa lahko svojo željo za naslednje leto izpoveš tudi ti ! 

===============================

Dragi Dedek Mraz!

Pia in Biga si želiva, da bi Dedek Mraz v prihodnjem letu odkril tudi druge modne oblike. Pia si želi, da bi namesto Zmaga Modica za ljubljansko praznično razsvetljavo skrbela Svetlobna gverila.

Marko se strinja s Pio glede javne razvetljave in si želi dosti - ne malo - mentalnega zdravja za vse na svetu, predvsem za človeško dušo. Želi Bigi, da bi našel svojo jakno in zase, da bi lahko na parcelo stisnil mizarsko delavnico, večjo od 3x2 metra. Naj bodo žene zdrave! Za moške si želi dosti zdrave pameti, ker jo manjka.

Pia si želi manj nacionalistične ideologije na GEM LPP zaslonih.

Slađana si želi, da Antun (op. RŠ) ne bi rabil več poslušat Vala 202, manj bi bilo bolje. Lana in njena mati naj čimprej prispeta, kamor trenutno potujeta v avtu. Gospodiču Mateu (op. RŠ, RKHV) želi, da čimprej pozdravi mačka, ki ga je staknil včeraj v Rišpektu.  Pove nov slogan RKHV "Konec diktature Kulture!". Želi si mir na svetu. Več dostopnosti za invalide v slovenskem tranzitu. Tudi električne avte za invalide. 

Biga si želi, da sarme ne bi izumrle.

Matija si želi štrudelj, da ne bo več Največji sovražnik Radia Študent. Menda smo mu ga dolžni. Pia obljublja nagradno igro, kjer bomo delili štrudlje v naslednjem letu! Matija si želi tudi, da bi na novoletnih koncertih v centru Ljubljane delili tudi kislo štajersko juho. Za državo si želi, da bi šla za pol leta na dopust. Naj gredo dol v Indonezijo, Južno Ameriko, Patagonijo. In to brez dnevnic, naj grejo peš ali plavajo.

Primož želi mir Zemlji in okolici (tudi kozmonavtom:) Za RŠ si želi, da bi imeli več nagradnih iger. Splošno bi morali poskrbet za golobe, da bi bili enobarvni in lepšejši. Lahko to dela tudi Zoki (op. Zoran Janković). Ne nas pufat, Zoki! 

Pia želi ostranitev žilet žice, ker nismo živina in hočemo raftat po Kolpi.

Jožica poda naslednje sporočilo: GESLO : "Več kulture manj umetnosti!" Dol s kvotami! Več pameti, najprej srčne, potem mentalne! Da bi RŠ pridobil na daljavi! Da bi na volitvah imeli vsaj kakšno izbiro, da bi imeli sploh kak razlog it. Zase želi, da bi ostala fajn.

Renata si želi več samozavesti za dekleta (tudi za moške), več preudarnosti in več zdrave kmečke pameti. Vse naj jemo, ampak z več zelenjave! Zase želi zdravja, pameti, samozavesti in uspešnosti pri poslu.

 

Pia, Biga, Jakob in poslušalci RŠ.

 

 

 

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness