Zmaga za RŠ, boj se nadaljuje

Oddaja
26. 5. 2022 - 13.15

Včeraj se je po 62 dneh zaključila 11. redna seja študentskega zbora ŠOU. Poslanci in poslanke so potrdili predlagano spremembo akta o ustanovitvi, ki Radiu Študent omogoča, da ohrani status nevladne organizacije v javnem interesu in pridobiva nujna sredstva za svoje nadaljnje delovanje. Študentski in širši javnosti ter institucijam in posameznikom se zahvaljujemo za podporo. Zahvaljujemo se tudi poslankam in poslancem, ki so očitno prepoznali nujnost spremembe akta in s tem tudi pomen Radia Študent v slovenski medijski krajini.

Istega večera se je zgodila tudi 12. redna seja, na kateri je potekalo prvo branje finančnega načrta za leto 2022. Po trenutno predlagani postavki naj bi Radio Študent od svoje ustanoviteljice prejel 120.000 €, kar pomeni vrnitev na raven financiranja pred lanskoletnim rezom. Vseeno pa je treba spomniti, da je znesek 120.000 € pravzaprav rezultat desetletnega nižanja sredstev Radiu na račun vlaganja v druge zavode, zlasti Študentski kampus. Še leta 2019 je Radio namreč prejel 152.000 €, leta 2012, sredi finančne krize, pa kar 230.000 €. Zato pozdravljamo opustitev poskusov uničenja, a obenem poslanke in poslance pozivamo k ponovnemu premisleku o višini postavke, sploh spričo prihajajoče inflacije in vsesplošne rasti stroškov, s katero je tudi direktor ŠOU, Andrej Klasinc, prav na včerajšnji seji utemeljeval dvig nekaterih drugih postavk v finančnem načrtu.

Tako se bomo v naslednjih tednih osredotočili na letošnji proračun ŠOU in postavko za RŠ v njem, seveda pa ne smemo pozabiti na dolgoročno preživetje in prosperiranje našega radia v supervolilnem letu – tudi študentskem! – in naprej. Na nove zmage!

 

 

Aktualno-politične oznake: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentarji

🐉

Taka kot ukrajinska pred Kijevom

Alen Nikola dat you?

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.