28. 9. 2021 – 22.00

Metal detektor: Dickless Tracy

Audio file

Vir: Naslovnica
1. 11. 2021 – 19.00
Domača deathgrind zasedba po skoraj četrt stoletja obstoja

Zopet bo na sporedu specialna edicija Detektorja z intervjujem v živo iz studia Radia Študent. Tokrat gostimo del brežiških deathgrinderjev Dickless Tracy, ki so sredi septembra pri domači založbi Monsterbilly Records izdali svoj peti dolgometražec Grave New World, napovedali pa so tudi promocijski koncert, ki bo v petek, 8. oktobra 2021, v Klubu Gromka na Metelkovi v Ljubljani. Prežvečili bomo nastanek in okusili zvok nove plošče ter z očetom, starosto in legendo (ne zgolj) oddaje Metal detektor Ivanom Cepancem – Teglo malo poklepetali o tem in onem. Več v oddaji!

? Grave New World release party @ Klub Gromka, Ljubljana

Instagram

Facebook

 

1 / Dickless TracyThe Apostles Of Terror

2 / Dickless Tracy Grave New World

3 / Dickless TracyMorphing Into Maelstrom

Protagonist domače zasedbe Okl's FruitLoops je z nami podelil že drugi singel s plošče, ki ima iziti enkrat v prihodnosti. Glasbenik trenutno išče dodatne člane benda, tako da vas v njegovem imenu vabimo, da se mu javite prek Facebook profila benda in se morebiti dogovorite za sodelovanje. Sledi komad All In Sable seattelskega deathmetalskega tria Noroth. Pred dvema tednoma so po prvencu iz lanskega leta pri Rotted Life Records izdali svoj drugi dolgometražec Harbinger, ki ima zanimivo ritmično strukturo, med poslušanjem se naenkrat zavemo, da poslušamo isti album, čeprav se iz začetne naspidiranosti muzika počasi prevesi v vse bolj počasno ruženje in potem spet nazaj. Komad All In Sable sodi bolj v ta drugi, počasnejši del.

4 / Okl's FruitLoopsFearless Knights

5 / Noroth All In Sable

Vir: Naslovnica
29. 9. 2021 – 19.00
Intenziven sci-fi sludge intermezzo

Predzadnji komad Detektorja bo komad Division danske sludge štirice LLNN. Bend je v petek pri Pelagic Records izdal tretji dolgometražec Unmaker, o katerem boste več lahko izvedeli v Tolpi bumov, ki jo pripravlja Sara Šabjan, ki je njihovo muziko letos predstavila tudi že v nekaterih drugih oddajah. Za konec Detektorja bo sledil nekoliko bolj melanholičen, daljši komad Woestenij Der Rust s tretje plošče Stilte oziroma Tišina belgijske black/doom štirice A Thousand Sufferings, ki je izšla v petek pri belgijski založbi Immortal Frost Productions.

6 / LLNN Division

7 / A Thousand SufferingsWoestenij Der Rust

 

Od koncertov:

30. 9.: Riffeater: Ambra, Hoba, Decair @ Orto bar, Ljubljana | FB

1. 10.: Kaoz, Reach A.D., Guattari, Smrt @ Orto bar, Ljubljana | FB

2. 10.: 13. MetalWitch: Mist, Britof, Inmate @ Činčin, Ljubljana

2. 10.: Ritval: Moshead, Sakrabolt @ Klub Gromka, Ljubljana | FB

 

Leto izdaje
Kraj dogajanja

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj