Mnogoterotična Svaštarnična

Oddaja
9. 10. 2015 - 9.05

Bitwig Studio je digitalna avdiopostaja, ki je pripravljena na multitouch zmogljivosti najnovejšega prenosnika z zaslonom na dotik, ki ga je predstavil Microsoft. Microsoft Surface Book je 13,5-inčni prenosni računalnik in tablica v enem. Ker pa Surface Book poganja Windows, na njem lahko uporabljate vse programe, kot sta denimo Ableton in že omenjeni Bitwig Studio. Zadnji polno podpira multitouch, česar Applove dotakljive naprave pač ne, zato je edina logična poteza, da svojo programsko opremo prilagodijo za uporabo na napravah, ki multitouch podpirajo in s tem odpirajo nove možnosti ustvarjanja v okoljih Windows in Linux. Z multitouch podporo pa se seveda odprejo čisto nove možnosti oblikovanja menijev in njihova uporabnost. Poleg tega pa Bitwig premore že vprogramirane drum pade in klaviaturo v samo aplikacijo, kar omogoča neposredno igranje in ustvarjanje nove glasbe.

 

Akai MPC Touch je prvi MPC z multitouch ekranom. In ne samo to, ima tudi vgrajen avdiovmesnik, kar pomeni, da ne potrebujete še enega kosa opreme med vašim MPC Touchem in računalnikom. Na računalniku pa bo zaenkrat še vedno treba uporabljati programsko opremo Akai MPC. Glede na to, da je sicer MPC Touch opremljen z avdiovmesnikom, zaslonom na dotik, preko katerega je mogoče upravljati z najrazličnejšemi funkcijami, in novimi, izboljšanimi drum padi, se lahko vprašamo, ali se ne bi bilo smiselno v naslednjem koraku popolnoma otresti računalnika? Napovedana cena je 500 funtov, zares pa bomo izvedeli novembra, ko bo Akai MPC Touch tudi uradno na voljo za nakup.

 

Sledeča novica utegne zanimati vse, ki si še vedno lastite kalkulator Texas Instruments, s katerim je mogoče risati tudi grafe. Nemški programer Pater Maria je namreč v svet poslal Houston Tracker 2, na novo napisano in nadgrajeno aplikacijo, ki vaš kalkulator spremeni v zelo zmogljiv drum machine. Vse skupaj je zastonjski odprtokodni program, ki ga dobite, če sledite tej povezavi.Da pa vse skupaj ni šala, se lahko prepričate tudi v videu, kjer je prikazano, kako lahko s starim kalkulatorjem, ki ga gotovo ne bomo nikdar uporabili za kalkulus, ustvarimo kar kompleksne kompozicije. Če se kdo od vas loti zadevo preizkusiti, seveda vabljeni, da nam pošljete svoje izdelke.

 

Najbolj pomembna mešalna miza na dub-techno sceni je lahko vaša! Če boste le na kateri od iger na srečo zadeli kak večji znesek. Na eBayu se na dražbi prodaja analogna mešalna miza Speck Electronics SSM-24, s katero je dub-techno legenda Moritz von Oswald ustvarjal glasbo kot Basic Channel, Rythm and Sound in Maurizio. Poleg cene, ki se na dražbi utegne še dvigniti, pa tudi poštnina ne bo najugodnejša.

 

Avstralski glasbenik Tarquin Manek, ki ga poznamo s projektov, kot sta Tarcar in F ingers, bo pri založbi Blackest Ever Black konec novembra izdal solo ploščo, ki nosi naslov Tarquin Magnet in jo pri založbi opisujejo s kupom zapletenih z vezaji povezanih besed, ki ponavadi niso niti v isti knjigi, kaj šele v isti povedi. Za pokušino :

Šuljo in Blaž sta producenta, sicer vsak s svojega konca Slovenije, ki sta našla stičišče v nizkotonski godbi, ki prisili še tako težko glavo, da nasilno zamiga. Skupaj delujeta v projektu Bags, ki je do zdaj izpljunil že dva komada, danes pa vam predstavljamo še tretjega, ki nosi naslov SKIN GRAFITI.

 

 

 

GTFO:

9. 10.: Klubski maraton: Haiku Garden, nevemnevem @ Klub eMCe plac, Velenje

9. 10.: rx:tx in Kapa predstavljajo: Lefto @ Gala hala, Ljubljana

9. 10: The Soft Moon, Lifecutter @ Kino Šiška, Ljubljana

10. 10.: Klubski maraton: Persons From Porlock, HAY @ MC, Krško

10. 10.: Klubski maraton: MeduzaleM, Muzikačaka, Haiku Garden @ Klub Zakon, Vrhnika

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.