3. 4. 2018 – 9.05

Svaštarnica

Audio file

Glasbene novice

Nemški darkwave dvojec Lebanon Hanover danes izdaja novo plato Let Them Be Alien. Larissa Iceglass in William Maybelline sta nov album napovedala iznenada, ko sta pred malce več kot tednom dni izdala videospot za komad Alien, ki se bo pojavil na prihajajočem dolgometražcu. Sodeč po singlu lahko na novem izdelku zopet pričakujemo temo izolacije ter osamljenosti, zvok pa bo znano temačen in melanholičen. Lebanon Hanover bo z njunim petim albumom pod okrilje zopet vzela grška alternativna založba Fabrika Records

 

Na novi glasbi pridno dela tudi dvojec Nicka Cavea in Warrena Ellisa. Mojstra zvočnega izrazja pripravljata nov soundtrack za film Kings, ki bo postavljen v leto 1992, ko so v Los Angelesu vladali ulični protesti, v njem pa bosta zaigrala Halle Berry in Daniel Craig. Cave in Ellis sta izven zasedbe The Bad Seeds pri filmski podlagi že sodelovala, in sicer pri lanskoletnem filmu Wind River, tako da gre že za njun drugi takšen projekt. Z njega lahko na Soundcloudu že prisluhnemo ambientalnima komadoma Saying Goodbye in Waking Up.

 

Še k zadnjemu tujemu glasbenemu dvojcu današnje Svaštarnice. Underground hip hop ustvarjalec Bones in skrivnostni producent Greaf sta po treh letih izdala nov mikstejp v okviru svojega stranskega projekta surrenderdorothy. Mikstejp breathingexercise v njunem tipičnem kolaborativnem stilu barvajo čilirani, melanholični beati s številnimi kitarskimi in klavirskimi sempli ter čustvena, včasih peta, introspektivna besedila. Vseh devet pesmi nove izdaje projekta surrenderdorothy je na voljo brezplačno.

Od tujih še na domača plodna tla …  

Ljubljanski zvočni težkokategorniki Canyon Observer so z novim hrupnim singlom Mirrors in mrzlo zasneženim videospotom najavili datum izdaje novega dolgometražca NØLL. Album v celoti bo na voljo 20. aprila pri založbi Kapa Records, zasedba pa bo promocijski koncert odigrala 17. maja v Gala Hali.

 

Na novo izdajo se pripravlja producent Blaž, ki je vse bolj vidno ime primorske, ljubljanske in vseslovenske elektronske podtalne scene ter je poleg svojega dela znan tudi kot kurator vidne kompilacije "Giro". Za prvi april je malo za šalo, malo zares izdal prvi single Gangsta Angel z albuma Steven, ki bo luč sveta ugledal 13. aprila letos pri založbi Beton Records. Več o albumu lahko izveste v oddaji 100 decibelov ob dvanajstih na Radiu Študent, single pa lahko poslušate naslednje dni kot RŠ hit.

 

Za zaključek Svaštarnice pa k dvojcu Darla Smoking in k .čunfi. Dub projekt Darla Smoking, ki ga sestavljata Brgs in Nac, je k sodelovanju povabil Jana Bajca Funo, primorskega elektronskega producerja, bolj poznanega pod psevdonimom .čunfa. Lotil se je remiksa komada Golden Blood z Darlinega prvenca Big Bug in napravil hud miks urbane elektronike in duba. Prisluhnimo sožitju mesta in džungle ter kako se zlato pretvarja v kri v remiksu komada Golden Blood...

 

 

Glasbeno dogajanje

3. 4.: Afterparty RŠ: precept.concept.percept @ Radio Študent, ob 10:10

3. 4.: Cankarjevi torki: Enzo Fabiani Quartet + Boris Kovač New Ritual Quartet @ Klub CD, Ljubljana

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj