Še ena za spodbujanje kreativne tržnosti

Kulturna ali glasbena novica
12. 4. 2021 - 15.10

Center za kreativnost v sodelovanju z danskim Creative Business Network organizira tekmovanje startupov z naslovom Creative Business Cup Slovenia 2021. Žirija bo 6. maja v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani ali na spletu izbirala ekipo, ki bo Slovenijo v okviru festivala BRIGHT zastopala na tekmovanju kreativnosti.

Po mnenju CzK Creative Business Cup Slovenia 2021 ni zgolj tekmovanje, ampak “odlična” priložnost za vsa podjetja na področju kulturnega in kreativnega sektorja, saj lahko, kakor so organizatorji zapisali na svoji strani, “navežejo stik z vlagatelji, strokovnjaki in drugimi startupi ter se navdušijo z zgodbami s strani sodelujočih in postavijo izziv svojemu zagonskemu podjetju”. Pogovarjali smo se s projektno menedžerko CzK Urško Krivograd, ki nam je predstavila mrežo Creative Bussines Network in festival Bright. 

Izjava

Na podlagi kakšnih kriterijev pa bodo izbrali finaliste? Več o tem Krivograd.

Izjava

Čeprav v okviru prijav na tekmovanje ne bo posebnih izobraževalnih aktivnosti in priložnosti za nabiranje kompetenc, nam je Krivograd za konec zagotovila, da se bo lahko ustvarjalnih strategij na raznih delavnicah priučil zmagovalec festivala. 

Izjava

Na tekmovanje se lahko z opisom svojega izdelka ali poslovne ideje prijavite do 4. maja na spletni strani Centra za kreativnost. 

Po enajstdnevnem zaprtju države so se majordomi noriškega kraljestva odločili, da bodo našo predanost poplačali z odpiranjem. Slava jim! Od jutri bo tako znova mogoče obiskati muzeje, knjižnice in galerije, zeleno luč se daje še raznim verskim obredom z omejitvijo do enega udeleženca ali skupine iz istega gospodinjstva na 30 kvadratnih metrov. Kinodvorane, gledališča, klubi in lokali še zmeraj ostajajo zaprti. 

Kreativno inšpekcijo in poklon velikemu Ivanu Janošu je vodil Matej.

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness