Glas gora

Kulturna ali glasbena novica

Na današnji dan se s projekcijo filma Sladki rekviem v Cankarjevem domu pričenja štirinajsti festival gorniškega filma, ki ga organizira Društvo za gorsko kulturo. Festival se bo odvil v Ljubljani, Domžalah, Celju, Radovljici in Slovenski Bistrici. Rdeča nit festivala so filmi o alpinizmu, gorah in gorski kulturi, poseben poudarek pa je letos dan ženskim protagonistkam. Več o naboru filmov nam je povedal Silvo Karo iz Društva za gorsko kulturo.

Izjava

Poleg filmskega programa bo festival vključeval tudi bogat spremljevalni program. Več o njem pove Silvo Karo.  

Izjava

Letošnji festival bodo zaznamovali filmi z ženskimi filmskimi protagonistkami, nadaljuje Karo.

Izjava

Od Festivala gorniške kulture se premikamo k vprašanjem povezave med pop kulturo in politiko. Danes ob 19. uri se bo na Novi pošti odvil Maskin seminar z naslovom Pop affect - estetika in politika visokih tonov. Predavanje se dotika pop kulture iz preloma tisočletja in na primeru Britney Spears [britni spirs] analizira njeno implicitno politično dimenzijo. Več o vsebini seminarja je povedal predavatelj Domen Ograjenšek.

Izjava

Nadaljujemo s političnimi vprašanji. Ob šesti uri se bo v Pritličju odvil pogovor o vplivu tehnologij informacijske družbe na človekove pravice z naslovom Človekove pravice v digitalni dobi. Na pogovoru se bo raziskovalo povezave med sodobno tehnologijo, politično močjo, nadzorom, družbo in vplivom na posameznikovo zasebnost. O družbenih izzivih, ki nam jih postavlja digitalna tehnologija, bosta govorila dr. Jelena Burnik in Miha Horvat iz pisarne informacijskega pooblaščenca oziroma pisarne varuha človekovih pravic. Pogovor bo moderiral Domen Savič, znan tudi kot Državljan D. 

 

Kulturne novice je pripravil vajenec Jernej.

Fotografija - Vir: 14. Festival gorniškega filma, Galerija - 14. FGF (gorniski.si)

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness