Kapital in ženske

Kulturna ali glasbena novica
7. 10. 2015 - 15.10

Na tej strani Alp smo po več mesecih dočakali prevod svetovne uspešnice, knjige Kapital za 21. stoletje francoskega ekonomista Thomasa Pikettyja, ki je sicer izšla konec prejšnjega meseca. Kot počastitev njenega izida boste nocoj ob sedmih v Cankarjevem domu lahko prisluhnili okrogli mizi z Vesno Leskošek, Luko Omladičem, Jožetom P. Damijanom in Rokom Kogejem o vlogi in pomenu tega dela za svetovno in Slovensko občestvo. Roka Kogeja, sicer urednika te knjižne izdaje, smo povprašali o Pikettyjevem preboju v razmerju do drugih levo od centra umeščenih ekonomistov globalnega kova tipa Krugman in Stiglitz. Zakaj je ravno Piketty sprožil tako odmevne odzive?

Izjava

Pri branju odzivov na Kapital v 21. stoletju pogosto naletimo na mnenje, da gre za večji preboj v ekonomski znanosti. Zato nas je zanimala upravičenost takšnih komentarjev.

Izjava

Globalna slika - vse lepo in prav - toda kaj pa s slovensko situacijo?

Izjava

 

Za tiste, ki vas zanimajo tudi druge oblike emancipacije poleg razredne, pa velja vabilo na nocojšnji predstavi, ki potekata v okviru festivala Mesto žensk. Tako si boste lahko v Plesnem teatru Ljubljana ob 19. uri ogledali premiero slovenske različice najnovejše predstave skupine Cia. Mariantonia Oliver z naslovom Gospe, ob 21. uri pa bo v Stari mestni elektrarni na sporedu premiera performansa Geneza po konceptu in v koreografiji Male Kline.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness