Knjige dan

Kulturna ali glasbena novica
23. 4. 2019 - 15.10

Drago poslušalstvo, pozdravljeni v Kulturnih novicah ob svetovnem dnevu in noči knjige. Društvo slovenskih pisateljev se je odločilo uporabiti vidnost in simbolično moč svetovnega dneva knjige, da bi opozorili na krizno situacijo, ki vlada na področju knjige v Sloveniji. Društvo je na vlado naslovilo šest zahtev, ki jih bodo na današnji javni tribuni o stanju slovenskega knjižnega trga komentirali predstavniki javnih agencij, društev in založnikov. Javna tribuna bo potekala danes ob 18. uri v Narodni galeriji. Organizatorka tribune Gabriela Babnik je poudarila, da si z njo želijo predvsem nagovoriti širšo javnost in jo opozoriti na naslednje problematike:

Izjava.

Eno glavnih osišč debate o financiranju slovenskega založništva je seveda Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, na katere delovanje se nanaša prav prva od šestih zahtev Društva slovenskih pisateljev:

Izjava.

Gabrielo Babnik smo povprašali, ali po njenem mnenju zmanjšanje sredstev, s katerimi razpolaga Javna agencija za knjigo, nemara neproporcionalno prizadene male založnike:

Izjava.

Nina Dragičević, Ljubav reče greva, ŠKUC Lambda, 2019
 / 18. 4. 2019
Po javni tribuni boste ob 20. uri v Narodni galeriji lahko prisluhnili še koncertni izvedbi poeme Ljubav reče greva v izvedbi avtorice Nine Dragičević, igralke Anje Novak in zvočnega umetnika Žiga Jenka.

Oba dogodka sta del festivala Slovenski dnevi knjige, ki ga pripravlja Društvo slovenskih pisateljev, a so ga letos zaradi klimatskih razlogov prestavili z aprila na maj, kot nam je pojasnila koordinatorka Slađana Vide:

Izjava.

[ilustracija - Izar Lunaček]

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.