Po lesenih in škripavih deskah v svet

Kulturna ali glasbena novica
3. 9. 2014 - 14.10

Letošnja kruta vremenska šala naše drage Zemlje nas kot nalašč peha v zaprte prostore. Z jesenjo pa se nam na kulturnem področju ponovno odpirajo še vrata gledaliških ustanov. O novi sezoni Prešernovega gledališča Kranj nam je več povedala direktorica Mirjam Drnovšček:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Z bolj sodobnimi uprizoritvenimi umetnostmi se bodo ukvarjali tudi v Narodnem domu Maribor, kjer letos otvarjajo prvo sezono uprizoritvenih umetnosti Nagib na oder. Več, Petra Hazabent:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Hkrati pa se je končal tudi projekt Nagib inkubatorja:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Poglejmo še v Ljubljano, kjer se bojo, začenši na podaljšanem Trnfestu, danes mudili tudi klovni. Začenja se namreč festival Klovnbuf, o katerem tokrat Natalija Sultanova iz zavoda Bufeto:

Izjava se nahja v posnetku oddaje.

Če vas klovnovstvo zanima, morajo vaši žepi nositi vsaj težo denarja za bencin, ki vas bo pripeljal do sosednje Italije. Tam ali v Franciji lahko najbližje klovnovstvo tudi študirate. Festival Klovnbuf lahko do 13. septembra spremljate po celi Ljubljani od Ljubljanskega gradu do Slovenskega mladinskega gledališča in na mnogih vmesnih točkah na tej relaciji.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness