SLABA ODLOČITEV (PREKLETIH) KADILCEV

Kulturna ali glasbena novica
6. 4. 2018 - 15.10

Mnogi bi rekli, da je dobra odločitev za začetek dneva krepki vitaminsko proteinski nabit obrok, ki te napolni z energijo za delo in dan. A ker vsake toliko morda pride dan za slabe navade in ker nas večina preskoči zajtrk, ogoljufa svoje telo in kar direktno prevrti vse naprej do sladice, večina nas, prekletih kadilcev, mukotrpnost in užitek delovnega dne praznujemo z začetkom v obliki kave in cigaret. Naredimo prvi dim in... Kadimo.
 

Kadimo vse do 20.00 zvečer, ko ugotovimo, da je kajenje lahko tudi dobra odločitev in sicer v prostorih Male drame, kjer se bo odvila premiera gledališkega koncerta, kot ga opisuje ustvarjalna ekipa Prekletih Kadilcev Svetlane Makarovič. Ustvarjalci so se problematike kajenja lotili metaforično ter preko nasprotujočega se psovanja in zatiranja kadilcev dregnili v globino širše nestrpnosti in sovraštva. Predelavo satiričnega eseja, prve dame nikotina, kot jo okliče mladi režiser Tin Grabnar, so pripravili ustvarjalci uprizoritve skupaj v sodelovanju z režiserjem ter dramaturginjo predstave Brino Klampfer, ki nam bo bolj podrobno predstavila samo uprizoritev.

IZJAVA
 

Več o samem procesu dela, sodelovanju s Svetlano Makarovič in gledališko kadilskih navadah ter preprekah zopet Brina Klampfer.

IZJAVA
 

Za vse tiste, za katere kajenje ne predstavlja dobre odločitve, se lahko udeležite drugačnega pojmovanja slabih odločitev, z istoimensko skupinsko razstavo Slaba odločitev?, prav tako ob 20.00 v galeriji Alkatraz na Metelkovi. Razstava bo predstavila tri umetniške tandeme; Lenko Đorojević in Mateja Stupico, Niko Oblak in Primoža Novaka ter tandem Small but Dangers. Razstava, kot ena izmed končnih faz daljšega raziskovalnega projekta, analizira pogoje delovanja umetniških kolektivov in izrisuje prepreke ter izzive s katerimi se umetniki soočajo pri svojem delu. Z dodatno predstavitvijo in intervjuji ustvarjalcev dogodek spodbuja h obiskovalčevem globljem vpogledu v kreativni proces in samo delovanje znotraj tandema.

 

Danes je torej eden tistih dni, ko si lahko privoščite slabe odločitve. Vprašanje je le, ali boste sprejeli slabo odločitev v obliki podpore gledališkim kadilcem, ali pa vas bo vaša slaba odločitev pripeljala na obisk skupinske razstave umetniških tandemov. V vsakem primeru, prava odločitev ne obstaja.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness