9. 9. 2013 – 14.10

Dvajset let Metelkove

Audio file

Avtonomni kulturni center Metelkova mesto danes pričenja praznovanje in obeleževanje okrogle dvodesetletne obletnice zasedbe in ustanovitve Metelkova mesta. Praznični teden, nekdanja vojašnica na Metelkovi je bila s strani aktivistov takratne alternativne kulturne in umetniške scena zasedena v noči iz 10. na 11. september leta 1993, se bo pričel z risanjem risbic za Metkin rojstni dan pred Jallo Jallo. Med večernimi dogodki pa lahko poleg Defonije v klubu Gromka omenimo še specialno edicijo Mladih rim, v okviru katere bo v Menzi pri koritu poleg branja poezije moč slišati še hrupni duo It's Everyone Else in govorjeno ter zvočni pisani Nevemnevem. Več o samem prazničnem programu nam je povedal Miha Zadnikar, eden izmed aktivistov in ustvarjalcev, ki je na Metelkovi prisoten že od samega začetka njenega delovanja.

* IZJAVA SE NAHAJA V POSNETKU

Med širokim in mnogoterim programom lahko izpostavimo tudi Simpozij o neodvisni kulturi, ki ga v četrtek od pete ure dalje v Menzi pri koritu organizira Radio Študent, Zadnikarja pa smo vprašali tudi po mnenju o Metelkovi med časom preteklosti in časom prihodnosti, saj je Metelkova danes priča tudi številnih kritik o neuspehu držanja neke prvotne alternativne in od dominantnih tokov neodvisne vizije. Poslušajmo nekoliko daljšo izjavo:

* IZJAVA SE NAHAJA V POSNETKU

Več o sami dvajseti obletnici AKC Metelkova bomo na Radiu Študent poročali še v naslednjih dneh, kulturne novice o dvajsetletnem delovanju edinstvenega kulturnega prostora Metelkova mesta pa je pripravil Robert Bobnič.

Avtorji del
Institucije

Dodaj komentar

Komentiraj