10. 12. 2012 – 14.10

Radio Študent, oddajamo že 43 let

Audio file

Včeraj se je v ljubljanskem Kinodvoru končala 9. Animateka, ki se je danes že preselila v Kino Udarnik v Maribor. Podelitev nagrad smo letos lahko spremljali tudi preko interneta z neposrednim prenosom v živo. Veliko nagrado mednarodne žirije maestro je letos prejel film Paweła Prewenckega Kaj se zgodi, če otroci ne jedo juhe. Nagrado občinstva si je prislužil Kristjan Holm z Veliko hišo. Posebne omembe žirije so si prislužili Otto Adler z Villo Antropoff, Michaela Müller s praskanko Morda se srečava, morda ne; Sunny afternoon Michaele Pavlatove  in Vozniško dovoljenje avtorice Rocio Alvarez. Hkrati je bil razglašen tudi zmagovalec natečaja za animacijo AnimaWeb, ki je tokrat Tape loading error portugalske avtorice Sandre Araujo  ki je bila za nagrado vabljena na Animateko 2013 prihodnje leto.

 

***

Danes pa se v avli Filozofske fakultete že prodajajo karte za otvoritev Filofesta, mednarodnega festivala študentske filmske in video produkcije. Otvoritve se lahko udeležite danes v Katedrali Kina Šiške, kjer bosta zaigrala New Wave Syria, začenši ob 19.30. Sicer bomo do petka lahko videli še več okroglih miz, filmov, filmske karaoke in tudi ponovno predvajanje dokumentarcev Jaz sem Janez Janša in Aleksandrinke.

 

***

V Menzi v študentskih domovih v Rožni dolini pa se bo danes ob 17. uri neuradno otvorila tudi fotodokumentarna razstava »Radio Študent, že od leta 1969«.  V skladu z zgodovinskim prvim javljanjem iz Menze s pomočjo voki-tokijev bomo izvedeli več tudi tekom programa z ažurnimi javljanji z istega mesta, tokrat z mobilnimi telefoni. Ob 18. uri pa lahko prisluhnete intervjuju sedanjega urednika Bojana Anđelkovića s prvim urednikom Radia Študent, Luko Škobernetom:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Celotnemu intervjuju lahko prisluhnete ob 18. uri.

 

Dodaj komentar

Komentiraj