Britoff frnikul

Aktualno-politična novica
frnikola CIA
4. 4. 2017 - 10.05
 / BritOFF

10:05 - tehnobritoff

Organizacija Wikileaks je izdala tretjo serijo dokumentov v okviru razkritja Trezor 7, o katerem smo poročali tudi v Offsajdu z istoimenskim naslovom. Tokrat si z njihove spletne strani lahko pretočite programsko kodo antiforenzičnega projekta Frnikola obveščevalne službe CIA. Gre za orodja za prikrivanje Cijinih vdorov v računalniške sisteme in obratno. Objavljena programska oprema lahko služi tudi za podtikanje vdorov, saj lahko sledove angleškega jezika prekrijejo s kitajskimi, ruskimi, korejskimi, arabskimi ali farsi izrazi.

frnikulaTokratna objava gre korak dlje od prejšnjih, saj so bili do sedaj objavljeni zgolj dokumenti o programski opremi za vdiranje v računalniške sisteme. Prek analize programske kode bodo lahko strokovnjaki ugotovili, kateri virusi so nastali v CII. Prav tako bo z analizo mogoče odkriti Cijine vdore v sisteme.

Pomudimo se še pri prejšnji objavi Cijinih dokumentov “Temna snov”, ki je izšla dober teden pred Marmornatim ogrodjem. V tej seriji najdete dokumente o zlonamerni opremi, ki ciljajo predvsem na produkte podjetja Apple. CIA lahko z okuženim adapterjem, ki pretvarja thunderbolt vhod v ethernet, na računalnik naloži zlonamerno programsko opremo, pri tem pa zaobide vse varnostne varovalke. Trojanske konje lahko namestijo tudi v zagonski program, ki ostane na računalniku tudi po tem, ko se diskovje izbriše.

Med obdelovanjem Wikileaksovih razkritij se spodobi obregniti še ob ustanovitelja Juliana Assangea. Ta si lahko po rezultatih ekvadorskih predsedniških volitev močno oddahne, saj bo obdržal kavč na ekvadorski ambasadi v Londonu. Za las poraženi opozicijski kandidat Guillermo Lasso je namreč v kampanji napovedal, da bo Assangeu odrekel gostoljubje na veleposlaništvu in ga izselil v prvem mesecu svojega mandata. Po volitvah je Assange Lassu vrnil žogico in ga pozval, naj v tridesetih dneh zapusti Ekvador skupaj s svojimi milijoni v davčnih oazah. Lassovo koriščenje storitev davčnih oaz so razkrili Panamski dokumenti.

 

8:05

plinovod SredozemljeIzrael, Italija, Grčija in Ciper so na novinarski konferenci izrazili pripravljenost na sodelovanje v projektu izgradnje najdaljšega in najglobljega podmorskega naftovoda na svetu, ki bi iz Izraela in Cipra nafto pretakal v Evropo, s čimer bi se ta nekoliko rešila odvisnosti od dostave nafte iz Rusije. Naftovod, za katerega bi bilo predvidoma potrebnih 5,8 milijarde evrov, je podprl tudi evropski komisar za podnebne ukrepe in energijo, Miguel Arias Canete. Gradnja se sicer še nekaj let, predvidoma do leta 2025, ne bo začela.

Mednarodni denarni sklad je naznanil, da bo Ukrajini zagotovil še en paket denarne pomoči v vrednosti 1 milijarde dolarjev. Vendar od nje zahteva, naj zviša upokojitveno starost in obrzda korupcijo. Od leta 2015, ko se je začel program denarne pomoči, je Ukrajina od MDS-ja prejela slabih 8,5 milijarde dolarjev.

Administracija za zdravje in varnost pri delu Odbora za delo oziroma OSHA je v San Franciscu naznanila, da mora banka Wells Fargo ponovno zaposliti svojega nekdanjega menedžerja, ki je službo izgubil leta 2010, ko je svoje nadrejene obvestil, da dva svoja podrejena sumi goljufanja. Poleg tega mu mora banka izplačati plače za vmesno obdobje in odškodnino za odvetnika, kar skupaj znaša 5,4 milijona dolarjev.

Posredovanje v JemnuV začetku tretjega leta vojaškega posredovanja Savdske Arabije v Jemnu so si vojaški piloti Savdske Arabije prislužili visoke povišice. Članom savdskoarabskih letalskih sil je vlada plače zvišala za 35%, medtem ko bodo piloti lovskih letal odslej prejemali za 60% višje plače. Če gre verjeti podatkom z interneta, naj bi plače pilotov v Savdski Arabiji pred zvišanjem znašale nekje med 5 in 10 tisoč evri na mesec.

Pentagon - vojaško ministrstvo ZDA medtem izjavlja, da so v preteklem tednu izvedli 20 letalskih napadov na tarče Al Qaede v Jemnu.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

aja frnikule al kaj, sej sem jaz to na vodi čutu

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness