BritOFF predvolilnega razkopavanja

Aktualno-politična novica
2. 10. 2018 - 10.00
 / BritOFF

1000

Cenjeno poslušalstvo, dobro jutro in lepo pozdravljeni v drugem jutranjem Britoffu. Torkovi dopoldnevi bodo lokalno obarvani - saj veste, “lokalna novica je kraljica”. Lokalno problematiko bomo razkrivali skozi prizmo tistih, ki naj bi področje najbolje poznali, to je lokalnih in regionalnih medijev.

Prvi teden oktobra - če že ne meteorološko in koledarsko, pa vsaj na emocionalni ravni - predstavlja začetek jeseni. Jesen pa nam vsaka štiri leta, poleg kostanjevih piknikov, servira tudi nove šerife. Ponavadi so ti “novi” sicer “novi stari”. Težko je namreč dotedanjega župana spraviti s prestola. Župan namreč svojo oblast vzdržuje s čarobnim pripravkom - infrastrukturnimi investicijami.

Rdeča nit današnjega pregleda bodo - poleg Damirja Topolka, ki se v poslušalcem nedosegljivem video gradivu smehlja v ozadju - nove ceste! Bodite posebno pozorni na način poročanja - na zanos in veselje ob novih gradbenih pridobitvah in raven tehnične natančnosti, ki se je poslužujejo novinarji.

Začenjamo z IDEA TV, televizijo iz Murske Sobote, in njihovo oddajo Pomurski dnevnik.

Izjava

Končujemo pa s televizijsko postajo Vaš kanal iz Novega mesta.

Izjava

0800

Na volitvah v skupščino kanadske avtonomne province Quebec je slavila desničarska stranka Coalition Avenir Quebec - CAQ, ki jo vodi 61-letni poslovnež Francois Legault. Bodoči premier Quebeca je CAQ ustanovil šele leta 2011.  Legault zagovarja nižje davke, boljše javne finance, delno privatizacijo zdravstva in predvsem obljublja strožje ukrepe proti priseljevanju v provinco z 8,4 milijona prebivalci, kjer so doslej od leta 1970 vladali ali liberalci ali pa stranka za neodvisnost Parti Quebecois.

Programski svet Radiotelevizije Slovenija se je na današnji včerajšnji seji seznanil s prijavo generalnega direktorja RTVS Igorja Kadunca Komisiji za preprečevanje korupcije. Predsednik nadzornega sveta RTVS Andrej Grah Whatmough je programskemu svetu pojasnil, da so nadzorniki protikorupcijski komisiji prijavili "sum neustreznega obvladovanja konflikta interesov" zaradi Kadunčevega domnevnega vmešavanja v razpis za neodvisne filmske producente, katerega rezultati so bili objavljeni spomladi letos. Po objavi rezultatov razpisa naj bi Kadunc skušal vplivati na spremembo odločitve, in to v korist producentskega podjetja Arsmedia, ki na razpisu ni bilo izbrano in se je zaradi tega pritožilo.

V Rimskih Toplicah bo danes in v sredo potekal 2. kongres slovenskih občin. Osrednji dogodek prvega dne bo pogovor z novim predsednikom vlade Marjanom Šarcem, v sredo pa se bo z županjami in župani srečal predsednik države Borut Pahor, ki je častni pokrovitelj kongresa. Pričakovati je, da bo govora tudi o financiranju občin, saj so v teku pogovori o višini povprečnine za prihodnji dve leti. Znesek, ki ga je občinam predlagalo finančno ministrstvo, pa po njihovih ocenah za naloge, ki jim jih nalaga zakonodaja, ne zadošča.

 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness