Britoff skladiščnih delavcev

Aktualno-politična novica
Amazon
9. 4. 2020 - 10.05
 / BritOFF

ob 10h

Zaposleni v Amazonovih skladiščih se bojijo odpraviti na delo zaradi pomankljivih zdravstvenih standardov v času epidemije korona virusa. Podjetje pozivajo naj naredi več, da izboljša njihovo varnost. Zaposleni poročajo, da naj bi v skladišču zmanjkalo razkužil in robčkov, delodajalec pa naj jim sploh ne bi zagotovil zaščitnih mask in rokavic. Nadalje delavci poročajo, da skladišče, kjer je bil potrjen vsaj en primer okužbe ni bilo zaprto za temeljito čiščenje. Prav tako delovni pogoji onemogočajo zaposlenim,, da bi med seboj držali varnostno razdaljo.

amazon
Zakaj je Amazon kralj interneta
 / 4. 3. 2020

Vsaj 50 Amazonovih skladišč v ZDA ima vsaj enega okuženega s koronavirusom, v njih pa je zaposlenih okrog 400 tisoč delavcev. V podjetju se niso odločili za zaprtje predvsem zaradi skokovitih porastov naročil. Nekateri zaposleni v skladiščih v New Yorku, Chicagu in Detroitu so protestno zapustili delovna mesta. Amazon med drugim tudi obtožujejo, da prikriva število okuženih, oziroma zavlačuje z objavami.

Kot preventivni ukrep so v skladiščih začeli meriti vročino. Vsi, ki imajo višjo od 37 stopinj celzija so poslani domov za tri dni. Bolniško nadomestilo pa pripada zgolj tistim, ki so okuženi s korona virusom.

Po poročanju zaposlenih se spletni trgovec ne drži zaveze, da bo v času epidemije prodajalo zgolj najnujnejše življenjske pripomočke. V New Yorku so zaposlenega, ki je zaradi slabih delovnih pogojev in zavajanj s strani vodstva Amazona organiziral stavko, odpustili. V podjetju so zapisali, da so ga odpustili, ker se ni držal pravil o varnostni razdalji, v javnost pa je pricurljal zapisnik vodstva, v katerem so sindikalista označili za neumnega in neartikuliranega.

 

ob 8h

Bernie Sanders se umika iz kampanje za nominacijo Demokratske stranke za kandidata za predsednika Združenih držav Amerike. Na novembrskih predsedniških volitvah bo kandidat Demokratske stranke in izzivalec trenutnega predsednika Donalda Trumpa Joe Biden. Sanders se je za prekinitev kampanje odločil, ker je ocenil, da je prednost Bidna, ki znaša 300 delegatskih glasov, v trenutnih razmerah prevelika.

Na zahodu Poljske so na prašičji farmi odkrili primer prašičje gripe, zaradi katere bodo zaklali vseh 10 tisoč tamkajšnjih prašičev. Prašičja gripa je lani razsajala tudi na Kitajskem, kjer je epidemija skoraj prepolovila populacijo prašičev. V Evropi naj bi bolezen širili tudi divji prašiči. Nemški zvezni državi Brandenburg in Saška sta na meji s Poljsko postavili ograjo, ki naj bi preprečila migracije divjih prašičev.

Nova orodja, stare težave z zasebnostjo
 / 2. 4. 2020

Nemška vlada je prepovedala uporabo aplikacije za videokonference Zoom. Aplikacija je, kot smo poročali v TehnobritOFF-u iz prejšnjega tedna, polna varnostnih lukenj. Nemška vlada pa ni osamljena v prepovedi uporabe aplikacije. Za to so se odločili tudi pri podjetju Alphabet Inc, ki ima v lasti Google. In kako so se na slabo javno podobo odzvali pri Zoomu? Zaposlili so nekdanjega vodjo varnostnih inženirjev pri podjetju Facebook, ki je znano po zgodovini škandalov zlorabe osebnih podatkov uporabnikov.

 

 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness