Sveti BritOFF

Oddaja
24. 12. 2016 - 10.28
 / BritOFF

Varnostni svet Združenih narodov je prvič po letu 1979 sprejel resolucijo, ki obsoja izraelsko politiko gradnje naselbin na palestinskih ozemljih. Za je glasovalo 14 članic, Združene države Amerike, ki so ob preteklih glasovanjih o podobnih resolucijah uporabljale veto, pa so se vzdržale glasovanja. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je v sporočilu za javnost ostro napadel administracijo odhajajočega ameriškega predsednika Baracka Obame in napovedal diplomatske sankcije proti Senegalu in Novi Zelandiji, dvema od štirih predlagateljic resolucije - z ostalima dvema, Malezijo in Venezuelo, Izrael diplomatskih stikov nima. Na novico se je na Twitterju tudi odzval bodoči predsednik ZDA Donald Trump s povedjo, da bodo zadeve po 20. januarju v ZN-u drugačne.

Upravni odbor in igralci ameriške profesionalne košarkarske lige NBA so uspešno ratificirali kolektivno pogodbo, ki bo veljala od 1. julija 2017 do sezone 2023/24. Detajli zaenkrat še niso bili uradno objavljeni, po poročanjih medijev pa naj bi igralci dobili višje in daljše pogodbe za igralce, lastniki pa s tem večjo možnost zadržanja zvezdnikov v svojih ekipah. S tem dogovorom se je liga NBA za najmanj 6 let izognila scenariju iz leta 2011, ko je zaradi zastalih pogajanj prišlo do tako imenovanega "lock-outa" in posledično krajšega rednega dela sezone.

NIgerijska vojska trdi, da naj bi skrajno skupino Boko Haram pregnala še iz zadnjega oporišča v gozdu Sambisa v zvezni državi Borno na severovzhodu države. Dobri mož predsednik Nigerije Muhammadu Buhari je v nagovoru pohvalil napredovanje vojske v preteklih mesecih in državljane pozval k previdnosti, ker naj bi veliko borcev Boko Harama sedaj poskušalo prebežati v mesta. Ob vsem tem velja poudariti, da je nigerijska vojska že v mesecu septembru trdila, da je uničila vsa oporišča in oslabila skupino povezano z Islamsko državo do te mere, da ta več ni sposobna obvladovati kakršnokoli ozemlje.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.