Solidarno, zeleno in programersko

Okrogla miza, intervju ali pogovor

Prva okrogla miza kandidatov za Evropski parlament, na kateri so sodelovali Dušan Keber iz stranke Solidarnost, Mitja Feguš iz Zelenih Slovenije ter Rolando Benjamin Vaz Ferreira iz Piratske stranke.

 

 

Projekt podpira Evropski parlament

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

"največja zakladnica znanja v zgodovini človeštva.."

lepo povedano!

Pripomba glede bitcoina in njegove "neizsledljivosti". Bitcoin ima public ledger.. torej je vsaka transakcija javno vidna! To pomeni, da lahko sledim čisto vsaki kepi denarja, ki se po omrežju premika.

In ne bogataši ne bodo iskali zavetja tukaj, zato ker ga ni... niti ne zaradi 1000% nihanj, ki so čista dezinformacija. A si sploh predstavljaš kaj si izjavil? To pomeni bi moral bitcoin splezat iz 1$ na 1000$ v parih urah in potem spet v parih urah past iz 1000$ na 500$(kjer smo trenutno)! A misliš, da obstajamo šele dva dni??

To da je voditelj usekal mimo je še ok.. Tudi RŠ zadnje čase glede bitcoina na veliko seka mimo.. ampak, da pirati to tako slabo poznate... FUUUUU! Verjetno vas tale komentar ne bo dosegel, ampak zgubil ste enga potencialnega volivca!

----------------------------------------------

Moram pokomentirat še kebrovo "Finančno piramido": Edini način, da banke (in tisti, ki naj bi jih bitcoin zamenjal) nekako uničijo bitcoin, je skozi tovrstne nastope v javnosti (kot je pravkar tale), torej prek medijev.. na način, da ljudem v glave vgradijo "bitcoin je zloben" čip. In zapomnite si: Bitcoin so finance ja, ampak ta tehnologija ne nadomesti le bank, temveč tudi tričetrt vas birokratov!

Z dobro voljo in lepimi pričakovanji sem šel poslušat tale posnetek, ampak odhajam pa totalno razpičkan!

se pridružujem! tudi jaz sem celo imel namen it na volitve in obkrožit pirate.

PIRATI MY ASS!

ne se preveč razburjat
nerazumevanje ozadja ter tehnično nerazumevanje nasploh postaja velik problem za bitcoin.
ampak mislim, da se bo z leti to počasi uredilo. ljudje se bodo morali izobrazit ali pa pač utihnit, ker bodo napadeni iz vseh strani za vsako neresnico, ki jo bodo izjavili... se že zdaj dogaja (glej zgoraj)..

Dnevna nihanja bitcoina so tudi po 20% - kar je še vedno veliko veliko preveč.
Pirat je pa najbrž mislil prepogoste balone.

Izsledljivost - ja bitcoin ima public ledger in lahko slediš vsaki "kepi denarja" ki se premika. To pa še ne pomeni da veš kdo je lastnik te kepe, kar je bolj pomembno v navezavi z davčnimi utajami.

ja pirati pirati resno bi se vprašal ali naj vas volim ali ne? ste namreč edini razlog, da sem sploh mislil it na volitve!

ANONYMOUS: In zakaj bi bil povezat nek naslov z osebo tak problem? V primeru pravne osebe je čist simple, ker bodo itak rabili javne naslove, če ne ne bodo mogli sprejemat denarja. V primeru fizične osebe je pa podobno. Če bo nekdo ukradel nek denar, bo to javna transakcija iz nekega naslova na nek naslov. In spet lahko slediš gor dol levo desno...

skratka, zelo slabo za pranje denarja.. :|

veste kje so pravi pirati?
v afriki ne pa na volitvah za EU parlament.
vi pritlikavci

ko se neka stranka proklamira za neideološko, mi vedno pozvoni alarm. #pirati

glede anonimnosti bitcoina: http://zerocoin.org/

SINJEBRADEC: exactly! ljudje izumljajo raznorazne rešitve, ki bi v bitcoin dodale več zasebnosti..

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness