Naravoslovnotehniški Janus

Oddaja
28. 3. 2013 - 12.00

Če smo se v prejšnji oddaji spopadali s Fakulteto  za elektrotehniko ter s Fakulteto za računalništvo in informatiko, je zagotovo več kot dobrodošlo, da sklop oddaj o naravoslovno-tehniških fakultetah nadaljujemo s fakulteto, ki je vsaj po imenu najbolj podobna imenu sklopa, sredi katerega smo. Govorimo seveda o Naravoslovnotehniški fakulteti, ki sodi med najmlajše članice Univerze v Ljubljani, saj je bila ustanovljena šele leta 1995. Nekateri programi, ki se trenutno izvajajo, so se sicer izvajali že prej, vendar v okviru drugih članic oziroma tako imenovanih fakultetnih predhodnic.

Naravoslovnotehniška fakulteta pod svojim okriljem združuje oddelek za materiale in metalurgijo, oddelek za geotehnologijo in rudarstvo, oddelek za geologijo, oddelek za kemijsko izobraževanje in informatiko ter oddelek za tekstilstvo. Tudi laiku je torej precej hitro jasno, da Naravoslovnotehniška fakulteta združuje zelo raznolike študijske programe, kar pa v praksi pomeni, da znotraj te fakultete obstojita dva povsem različna svetova.

Pod eno streho se skriva širok diapazon študijskih smeri, ki zrcalijo širok nabor težav, s katerimi se soočajo, in povsem različnih interesov, katerim sledijo. O tem smo se pogovarjali z dekanom Naravoslovnotehniške fakultete doktorjem Jakobom Likarjem, s profesorjem z oddleka za oblikovanje Dušanom Kirbišem, z nekdanjo študentko in strokovno sodelavko Tino Benda. Težave pa so nam s študentske perspektive pomagali odkrivati študenti: Vasja Lasič z Oddelka za oblikovanje tekstilij in oblačil,  Andrej Resnik z Oddelka za materiale in metalurgijo ter Jaka z Oddelka za grafične in interaktivne komunikacije.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Mogoče dajte background glasbo v background, proti koncu je že malo neprijetno ;)
Kot študent NTFja se sicer ne strinjam z opombo glede fotostudija, novi fotostudijo je odlično opremljen, sicer dobra reportaža, še posebaj dobri komentarji glede outdated stroke in nepomembnih predmetov.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.