In the mix

Kulturna ali glasbena novica
21. 11. 2012 - 14.15

 

Poglejmo najprej dva dogodka, ki si ju bomo dali na zalogo. V petek si vzemite čas za ogled novega filma Karpa Godine z naslovom Oktolog. Ljubljanska premiera bo v Kinoteki ob 21. uri. Jutri pa bo Nataša Skušek predstavila svetlobno instalacijo M Ž Drugo. Avtorica izpostavlja problem spolne identifikacije in se sprašuje, zakaj bi bilo v uradih, bankah, bolnicah, zavarovalnicah, pri internetnih nakupih, v šolah in avtošolah, na meji ali pač kjerkoli pomembno, ali smo M ali Ž? Predlaga torej možnost, da bi se lahko opredelili kot Drugo. Za kar resnici na ljubo ne potrebujemo uradnega dovoljenja. Otvoritev instalacije bo jutri ob 19. uri v Klubu Tiffany.

 

V Socialnem centru Rog bodo danes zvečer ob 20.30 zavrteli film The Navigators, v okviru neformalnega kina Tutti Frutti Cinema. Gre za redne in seveda brezplačne projekcije izbranih del, ki se vsakokrat navežejo na aktivistični pogled na svet. Posebnost teh filmskih večerov, ki je tudi v druženju in pogovoru ob filmih, ter vsebino današnje projekcije vam bo približal David Brown iz SC Rog:

 

// izjava v posnetku oddaje //

 

Danes ob 20. uri lahko prisostvujete ponovni uprizoritvi Ulayevega performansa oziroma ambienta Fototot (Foto smrt). Ulay bo zadevo rekonstruiral v ponavadi mrzlem avditoriju Moderne galerije, in sicer za potrebe dokumentarnega filma o svoji umetniški karieri, ki ga ravnokar režija Damjan Kozole. Če se želite udeležiti snemanja in postati del umetnostnega sistema, pokličite Moderno galerijo in se prijavite k udeležbi. Ko bo film izšel, ga bomo seveda primerjali z njegovim že razvpitim dvojčkom - filmom The Artist is Present o Marini Abramović.

 

Izbor novic iz kulture je danes pripravil Nenad J.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness