25. 11. 2016 – 14.54

Kdo pleše in kdo plača

Audio file



Sodobni ples večini slovenske javnosti bržkone predstavlja popolno neznanko ali pa, še huje, talisman pretirano abstraktne, nedostopne, elitne sodobne umetnosti, odtujene od »hoi polloi«. V takem kontekstu je mednarodni festival sodobnega plesa CoFestival, ki se danes ob 19.00 začenja v Kinu Šiška, ambiciozen poskus vsaditve estetik te umetnostne smeri v prostor, ki so mu tuje ali pa jih še ne dohaja.

Rok Vevar, med drugim avtor spremljevalnega razstavnega projekta Ksenija Hribar Od LCDT do PTL, je umeščenost festivala v mednarodni kontekst sodobnega plesa opisal tako:

Izjava

Žal se festival, kakor nasploh sodobna plesna scena v Sloveniji, sooča z resnimi problemi, povezanimi s financiranjem. Umik državnih sredstev neposredno po sestavi letošnjega programa ekipa CoFestivala označuje kar za korak v smeri »javnega izbrisa te umetniške prakse«. Rok Vevar nam je zaupal nekaj podrobnosti glede finančne situacije festivala:

Izjava



Jutri se bo v Ljubljani začel tudi drugi pomembni novembrski filmski festival – kmalu po zaključku festivala LIFFe Slovenska kinoteka gosti že 32. festival LGBT filma. Festival se bo otvoril s projekcijama kratkega filma Bazen Leandra Goddinha in celovečerca Babica Paula Weitza v Kinodvoru.

Tole nam je o festivalu povedal Brane Mozetič:

Izjava

 

Novici pripravil Aljaž Glaser

 

 

 

 

Kraj dogajanja

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.