MALE KRAJE PODTALNIH DIZAJN TERAPIJ

Kulturna ali glasbena novica
24. 5. 2018 - 15.10

Neučakanost dneva pred radostnim rajanjem mladosti nam v svojem kulturno natrpanem in raznolikem repertoarju še v zadnjih izdihljajih majske sezone predpisuje pred poletno dozo tako uprizoritvenega kot dozo dizajnerske terapije in »printing zdravljenja«, za tiste malo bolj poduhovljene.
 

Z današnjo premiero Malih kraj na Novi pošti ob 20.00 se zaključuje sedemmesečni eksperimentalni projekt Nove pošte, ki v svojem osnovnem konceptu združuje sodelovanje med institucionalno in nevladno uprizoritveno sceno in kot glavno prvino procesa izpostavlja parameter časa, ko delo ni usmerjeno ali pogojeno s produkcijo, temveč raziskovanjem. Med ustvarjalce zadnje predstave v sezoni se podpisujejo enakovredni členi gledališkega procesa vse od Alje Kapun, Katarine Stegnar, Iztoka Drabika Juga, Vita Weisa, Grege Zorca pa do Sebastijana Horvata. Več o sami vsebini projekta Male kraje pove eden od rezidenčnih režiserjev Nove pošte Sebastijan Horvat.

IZJAVA

O nenavadnem izboru lokacije, zopet Horvat.

IZJAVA

Nekoliko bolj podrobno o samem konceptu ustvarjalnega procesa.

IZJAVA
 

In kaj Novo pošto čaka v prihodnosti?

IZJAVA

 

 

Če pa vas gledališko obračunavanje z odnosom levičarskega očišča pretirano ne pritegne in vas privlačijo vizualične pustolovščine, se lahko ustavite ob 20.00 v DobriVagi, kjer se bo z otvoritvijo razstave WAIKIKI VENUS printing & healing therapy predstavil dunajski podtalni umetniški kolektiv SOYBOT.

Danes se vam torej ponuja doza kulturne terapije, vprašanje je le, ali boste svoje travme reševali v intimnem soočenju z ustvarjalci Nove pošte, ali se boste podali na misteriozno seanso dizajnerskega zdravljenja.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness