Štirje azijski tigri II: Hongkong

Oddaja
24. 2. 2019 - 18.00
 
Žena se včasih namaka v kopalni kadi, leži na hrbtu, da kaže svoj bledi ribji trebušček. Opazuje njene dolge, vitke noge, ki se raztezajo iz njenega trebuščka, mišice, ki se pnejo prek njenih stegen proti spiralastim genitalijam. Včasih se ljubita. Ženina ogromna usta se odpirajo in zapirajo, iz njih se spuščajo mehurčki z ribjim vonjem, ki napolnijo sobo. Zapre oči – v ženinem rezkem sopenju ne loči več med ekstazo in agonijo. (odlomek iz kratke zgodbe Ženska - riba)
 
Mesta so od nekdaj načrtovali po vzoru človeškega telesa. Neki Foucaultov prijatelj je nekoč napisal knjigo o telesu in mestu, v kateri je citiral iz Janeza Salisburškega: »Ljudje naj se zatorej premikajo … urno po trgu, saj se prebava odvija kot hitro goreči požar v želodcu.«

Metro je bil moderniziran organizem, ki je živel v cikličnih dejanjih, kjer je cilj izpodrinila hitrost. Ni absorbiralo ali izločalo; mesto se je preprosto širilo kakor pošast. (odlomek iz kratke zgodbe Izbljuvano)

V drugem delu cikla Štirje azijski tigri bomo poslušali kratki zgodbi pisateljice Dorothy Tse iz Hongkoga v prevodu iz angleščine Antonije Todić. Samo na Radiu Študent!

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness