Sveti Britoff

Aktualno-politična novica
20. 11. 2018 - 10.05
 / BritOFF

Cenjeno poslušalstvo! Pozdravljeni v drugem jutranjem Britoffu, ki ga pripravlja aktualnopolitična redakcija Radia Študent. V imenu očeta, sina in svetega duha danes v torkovem lokalnem Britoffu motrimo nedavne lokalne volitve v vseh krajih, ki imajo v imenu pridevnik sveti.

V občini Sveta trojica v Slovenskih goricah je z dobrimi 56 odstotki slavil David Klobasa iz Nove Slovenije. Komaj tridesetletni Klobasa je nekdaj prepeval v fantovski skupini Casanova, od nedelje naprej pa bo svoje klobase služil na občini. Gospod Klobasa je v napeti bitki premagal svojega edinega protikandidata Darka Frasa, ki so ga podprli Branko Novak in skupina volilcev, dosegel pa je dobrih 43 odstotkov.

V občini Sveti Andraž, takisto v Slovenskih goricah, je zmagala Darja Vudler, ki jo je podprla Neodvisna lista skupaj za ljudi! Dovolj močno skupaj očitno kljub njihovemu svetonazorstvu niso stopili pri njenem protikandidatu Francu Krepši iz  Nove Slovenije.

Ostajamo v svetih občinah v Slovenskih goricah. V Svetem Juriju v Slovenskih goricah je s 100-odstotno podporo in 771-imi glasovi slavil edini kandidat Peter Škrlec iz Slovenske demokratske stranke. Prepričani smo, da je bila zmaga kljub pomanjkanju konkurence sladka.

Sladka pa je bila zmaga tudi za Antona Slano, njegovemu priimku navkljub. Slana je s podporo Andreja Čuša in skupine volilcev s 54 odstotki v občini Sveti Jurij ob Ščavnici premagal svojega protikandidata Miroslava Petroviča.

V Sveti Ani se je na županski stolček zavihtel Silvo Slaček, s podporo Vinka Ketiša in skupine volilcev. Slaček, sicer že dolgoletni župan Svete Ane, je prejel največji odstotek glasov v vseh občinah - z dobrimi 90 odstotki glasov je tako rekoč pometel s konkurenco. Na pot proti še enemu mandatu si mu je drznil stopiti le en kandidat, Drago Weinhandl. Slednjega so pri kandidaturi podprli Anica Weinhandl in skupina volilcev. Po do sedaj znanih informacijah ni razvidno, ali je gospa Anica Weinhandl Dragova žena ali mama.

Zaključujemo v Občini Sveti Tomaž. Tam je bilo s cvetjem posuto Mirku Cvetku iz Nove Slovenije, ki je prejel 75 odstotkov glasov. Tako je gladko premagal svojega protikandidata, takisto iz desne Slovenske demokratske stranke, Mira Rakuša, ki je dosegel 25 odstotkov glasov.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness