Nagice pod drobnogledom

Oddaja

Obrazi nočne Ljubljane so številni: od zakajenih metelkovskih šankov, (pre)dragega piva v gužvi turistov na nabrežjih Ljubljanice, do le še spomina na rogovske temnice … in potem je tu še ena nočna Ljubljana, tista razpršena med mitologije in stereotipe, tam, kjer se kažejo gola telesa, kjer se peni šampanjec in kjer se trosi denar kot za šalo. Ja, ljubljanski nočni klubi - striptiz bari. Ni jih kaj veliko, nekaj pa jih je. In te bomo obiskovali v ciklu oddaj Odprtega termina Redakcije za kulturo in humanistične vede. Od antropološkega voajerizma, doživljajskega spisa in poskusa kritičnega razmisleka o tej sceni – vse to, malo več in malo manj vam bomo v debati razkrili v prihajajočem ciklu treh epizod.

Prva epizoda bo predstavila kultni ljubljanski nočni lokal ob Orto baru ter poskušala vzpostaviti kategorizacijo seksualnega dela (barskih plesalk) v razmerju do prostitucije.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

denis premal govori

zelo osnovnošolsko, zlasti bezlaj in banko. škoda, lahko bi bilo dobro, pa ni podlage. naslednjič ima več prostora res lahko denis.

zelo osnovnošolsko, zlasti bezlaj in banko. škoda, lahko bi bilo dobro, pa ni podlage. naslednjič ima več prostora res lahko denis.

to rihanna!

Ze samo dejstvo, da "raziskovalni oddelek" ne vkljucuje vsaj enega strokovnjaka (npr. Botz) odvzema vasemu podvigu aspekt znanstvenega pristopa.
Salo na stran.
Prispevek kaze na (itak splosno) samovsecno, pa zal predvsem "vsevedno" naivnost avtorjev, kopica navidez reflektiranih in informirano kriticnih opazanj, a vendar nasicenih s sodbami in predsodki. Plitva globina.
Odrascanje je dolg in cesto bolec proces. Pa srecno.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness