Zajtrk s fašistom

Oddaja
15. 2. 2016 - 16.00

Pozdravljeni cenjeni poslušalci!

V današnji oddaji Pod katedrom namesto gostujočih komentatorjev prepuščamo besedo novopečenemu predsedniku Študentske organizacije Slovenije, Klemenu Balanču, med prijatelji znanim kot Baki.

Poleg svojega aktivnega sodelovanja tako v vlogi poslanca kot tudi ministra v Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani, vključno z njenimi sumljivimi projekti, je znan tudi kot veliki organizator pohoda ljubiteljev marihuane. Vsi zagovorniki legalizacije marihuane smo si enotni v njenih blagodejnih učinkih, vendar se nam dogajanju navkljub vseeno zdi, da ti precej različno vplivajo na različne ljudi. Ugibamo, ali je Baki inspiracijo za predstavitev iskal v svojih zeliščih, ker je imel tako zelo populističen in všečen, pogostokrat netočen in mestoma celo paranoiden govor, pri čemer se je hitro zmedel ob težjih vprašanjih, ki so sledila predstavitvi. Pravzaprav upamo, da je bil malo zapohan, kajti v nasprotnem primeru nas za prihodnost študentske organizacije in študentov še bolj skrbi.

Prisluhnimo izjavam s predstavitve kandidature za predsedniško mesto ŠOS, ki so bile v letošnjem študijskem letu predstavljene na 24. redni seji ŠOU v Ljubljani.

Kako se je popolnoma po naključju znašel v študentskem organiziranju in v njem začel graditi kariero:

Izjava se nahaja v posnetku.

 

Kako se je Klemen počutil kot poslanec v študentskem zboru in česa se je tam naučil?

Izjava se nahaja v posnetku.

 

Glede na to, da je tudi sam priznal, da so študentske organizacije precej odtujene od svojih študentov, se je potrudil, pomislil in skoval načrt, kako to popraviti. Rešitev je v videih na Youtubu.

Izjava se nahaja v posnetku.

 

Kako je mladi izobraženi politolog odgovoril na vprašanje o analizi implementacije bolonjske reforme? Podobno kot bodoči bruci, ki so ravno prišli z informativnih dnevov.

Izjava se nahaja v posnetku.

Kaj Balanč meni o možnosti uveljavitve zakonskega določila za plačano pripravništvo in koliko si bo prizadeval zanj?

Izjava se nahaja v posnetku.

Na seji so se zvrstila še druga vprašanja poslancev, med njimi tudi vprašanje o pravnem statusu študentske organizacije. Ali naj bo torej ŠOU zasebnega ali javnega značaja?
Izjava se nahaja v posnetku.

Najbolj zanimiv med vsemi pa je odziv na vprašanja Iskrinih poslancev:

Izjava se nahaja v posnetku.

Ojoj, koga že vrsto let poslušamo o zaroti levih fašistov in narodnem izdajstvu!? Common!

Ob tako zdravorazumski analizi elementov fašizma je Balanč pokazal, da ne ve točno, kaj fašizem pravzaprav je, in se, ironično, kasneje tudi sam ujel v past fašizma. Poslancem je namreč v odgovor na poziv o ureditvi pravnega statusa javnega značaja, podkrepljenega s sodnimi določili republike, poslal argumentacijo s ponazorili in odločitvijo ministrstva za šolstvo, torej izvršilne oblasti. Naj spomnimo, da je malo prej rekel, da je za njegove pojme fašist vsakdo, ki zagovarja vmešavanje politike, izvršilne veje v sodno vejo oblasti. Očitno predsednik tudi sam rad uporabi malo fašizma, ko je potrebno dokazati svoj prav.

Kmalu smo odkrili tudi to, da ima zamešane pojme o tem, kaj naj bi revolucionarni subjekt bil.

Zagotavljanja informacij o subvencionirani prehrani, bivanju, izmenjavah in organiziranja norih zabav z Modrijani ter nekaj okroglih miz z elitnimi gosti res ne moremo poimenovati revolucionarne. Ničesar subverzivnega ni v obstoječem delovanju študentske organizacije, saj ta preveč gradi na gnilih kompromisih in se boji stopiti v odprt konflikt z vladajočimi. Kot omenjeno, Klemen misli drugače:

Izjava se nahaja v posnetku.

 

Zaključimo s sklopom nekaj poslovilnih misli novega predsednika Študentske organizacije Slovenije, ki že redči svoje pristojnosti in nam zagotavlja, da bo prevzel čim manj odgovornosti. Otepa se tega, da bi postal fašist, če bi se preveč vtikoval. Poslušajmo:

Izjava se nahaja v posnetku.

To je bilo to. Če kdo želi spoznati sveže pečene predstavnike Študentske organizacije, nas vse študente in zainteresirane vabijo jutri zjutraj na zajtrk v svoje prostore, kjer bodo na voljo za kakršnakoli vprašanja in obrazložitve.

 

Med fašisti se je znašla lunatična Erika.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

zlato

RŠ pa se gor drži samo še zaradi mržnje do ŠOU!

Baki zakaj si spet zapohan in pišeš nesmisle?

Ker mam dovolj politične korektnosti in gnilih kompromisov.

ahahahaha baki je slovenski donald trump! bog nam pomagaj

Marihuana je ok, predvsem za starejše ljudi, boljše pomirjevalo kot vsake tablete. Problem pa nastane kadar se meša s tobakom, ker tistega hudiča se pa navadiš in postaneš odvisen.

"Preveliko revolucionarstvo ni okej"

Goddamn, a stvari o FDV res držijo ali jih preprosto ne učijo kaj dejansko pomeni revolucionarno delovanje

Sam kaj, ko je trava draga in ne zmoremo čistunstva.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness