Izidor Ostan Ožbolt

Aktualno-politična novica
13. 7. 2023 - 17.00

Se globalno podnebno gibanje radikalizira?
 / 14. 3. 2023
Vlada republike Slovenije je sprejela drugi osnutek nacionalnega energetskega in podnebnega načrta (NEPN), ki je po mnenju okoljskih organizacij in naravovarstvenikov nezadosten. Slabo leto pred potrditvijo končnega celovitega načrta smo v APR intervjuju gostili Izidorja Ostana Ožbolta, ekonomista, naravovarstvenika, podnebnega aktivista Mladih za podnebno pravičnost in poznavalca elektroenergetskega sistema, zaposlenega v podjetju GEN-I. Pogovarjali smo se o vsebini, pomanjkljivostih in konkretnih manjkajočih ukrepih trenutnega osnutka posodobitve NEPN.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

A lahko prosim umaknete GEN-I plačance iz programa ali pa vsaj jasno napišete, kje je intervjuvanec zaposlen. Kakšen naravovarstvenik je človek, ki niti enkrat ne omenja varčevanja, zmanjševanja, opuščanja, temveč govori samo o različnih vrstah zelenega prehoda? To ni nič drugega kot iskanje "vzdržnejših" oblik kapitalizma.

Izi naredu lepo karierico iz fajtanja za klajmet čejnđ, od iskre preko mladih za podnebno pravičnost do Gen-I....od zmag do zmage 🫡🫡

A lahko kolegica novinarka ali urednik kako pojasnijo svojo odločitev, da predstavnik kapitala, celo iste firme, iz katere izhaja premijer, komentira okoljske politike vlade, ali tako zelo cenjena RŠ javnost nima pravice do pojasnila?

welcome to fascism čivčiv

Lol

A je to pilotna projektna oddaja v okviru novega NEPN ali čisto običajen greenwashing?

First time visiting rš?

Končno nekdo, ki aktivno udejanja to, kar zastopa in misli - nekdo, ki želi spreminjati in spreminja stanje sveta, ne pa samo pridiga in filizofora kot večina folka tu, kvazi aktivisti, idealisti, brez stika z realnostjo. Svaka čast Izi za tvojih 10 let aktivističnega dela, za support in gradnjo skupnosti, podporo kolegov, za borbo in za neverjetno energijo, ki jo premoreš in vlagaš v naprej.

Nevem točno kako kot "svetovalec" v Gen-I spreminja stanje sveta, ampak ajde....sliši se sicer bolj kot nek no-show job, da njegov NGO Golobu da mir.

RŠ je režimski medij, Izidor je režimski aktivist. Dost preprosto. Kar se pa tiče stika z realnostjo, pa mislim da ga je zadnjih 14 dni neviht vsem pomagalo ohranit. Tako da če je kdo gor v zraku, so to ravno tisti, ki foteljčkajo po korpo službah in pridigajo o Odrasti in zeleni tranziciji.

Dobili kako pojasnilo?

duša

Duša

Evo me.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness