Šušmarski most

Aktualno-politična novica
29. 5. 2020 - 10.15
 / BritOFF

Deseta:

Odlagališče
O odlagališču elektrofiltrskega pepela in žlindre na Zalogu
 / 23. 4. 2020
V Ljubljani za Ljubljanico, tam najde vsak vse, kar želi,

tam skrije med cvetlice se prah iz toplarn.

Če si zaljubljen, če si mlad, pa čez leto in čez dan

boš ob igrišču v Stožicah padel v prepad.

 

 

 

Zakaj je NEK2 prava pot
 / 24. 9. 2019
Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in naravo je naložilo podjetju ML surovine v Zalogu pri Ljubljani odstranitev na prostem odloženega pepela iz toplarne. Toplarna naj bi v skladu s predpisi odlagala pepel le v notranjosti podjetja, vse kar odlaga zunaj njega, pa je protizakonito, na kar je ob koncu aprila opozorila organizacija Alpe Adria Green. Poleg nezakonitega delovanja podjetja ML surovine skrb vzbuja tudi lokacija odlagališča. To se nahaja v bližini podjetja Jata Emona, ki se ukvarja z rejo kokoši nesnic, ter klavnice Perutnine Ptuj. Dober tek!

Kaj ponazarja mešetarjenje Zorana Jankovića s pripadajočim zemljiščem za URI Soča?
 / 11. 12. 2019
Po kratkem obedu pa se z vzhoda Ljubljane sprehodimo še na severni del. Sprehod se tam kaj hitro konča s padcem v gradbišče nedokončanega nakupovalnega središča pod Športnim parkom Stožice. Ponovno je namreč na več mestih poškodovana ali odstranjena zaščitna ograja. To poleg nevarnosti padca omogoča dostop do delovnega mesta uličnim umetnikom, v družbi Rastoder, ki gradbeni projekt vodi, pa se morajo še odločiti, kaj od tega jih bolj moti. Predstavniki podjetja seveda zagotavljajo, da vsako škodo nemudoma sanirajo, a po drugi strani se izgovarjajo, da v resnici niso niti lastniki niti upravljalci ograje. Vandali in ostali ulični ustvarjalci bodo, kot kaže, lahko uživali umetniško svobodo, vse dokler mestna občina Janković in gradbena družba Izet Rastoder ne skleneta dogovora in uredita lastniška razmerja centra Stožice. 

 

Osma:

Razrešitev kosovskega notranjega ministra, napoved nezaupnice premierju
 / 19. 3. 2020
Podporniki Albina Kurtija in njegove stranke Samoopredeljenje so drugič od padca Kurtijeve vlade konec marca poskusno protestirali na glavnem trgu v Prištini. Z zelo urejenim protestom, z upoštevanjem predpisane razdalje in maskami na obrazu, je okoli 2000 protestnikov nasprotovalo imenovanju Avdullaha Hotija iz Demokratske zveze Kosova za mandatarja za sestavo vlade. Danes bo na pobudo Samoopredeljenja predsedniški dekret o imenovanju mandatarja ocenilo še ustavno sodišče, ki se je v začetku maja zavezalo, da bo dekret razveljavilo. Telenovela na vrhu kosovske parlamentarne politike, ki se je začela s padcem Kurtijeve vlade konec marca, se tako nadaljuje. 

Ostajamo pri telenovelah. Vstop v lokalno politiko je napovedal nekdanji pevec skupine Bijelo dugme in Divlje jagode, Alen Islamović. Z županom rojstnega Bihaća, Emdžadom Galijaševićem , bosta ustanovila neodvisno listo, Islamovićev cilj pa je urediti migrantske razmere v kantonu. To seveda ne pomeni urediti življenjske okoliščine migrantov, temveč rešiti se jih na takšen ali drugačen način. Nič ne de, da je Islamović leta 1992 zaradi vojne v Bosni in Hercegovini migriral v Zagreb. 

 

Kako je vlaganje na neuspeh obsojenih zakonskih pobud SDS pravzaprav voda na mlin koalicije in Vlade A.B.?
 / 5. 3. 2014
Dobro jutro v zgodovinski dan občine Radenci vam želi župan Roman za dom pripravljen Leljak. Uspelo mu je! Občinski svet, torej premočna koalicija SDS-a, NSi-ja in Liste Romana Leljaka, je potrdila predlog, da se Titova cesta v Radencih preimenuje. Nasprotniki preimenovanja Titove ceste so v začetku tedna vložili 501 podpis proti preimenovanju, a to je zadostovalo le toliko, da se na tabli ne bo znašel Ante Šarić, nekdanji veleposestnik v Radencih. Leljak, polihistor na področju zločinov nekdanje oblasti, se bo tako moral zadovoljiti s Cesto slovenske osamosvojitve. 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness