NEURADNI LIST – LETNIK 7, ŠTEVILKA 14

Aktualno-politična novica
21. 4. 2014 - 17.20

Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

Desetletje po vstopu v novo, širšo, evropsko domovino so rezultati bivanja med evrosestrami in brati čutni v vsaki pori našega žitja in bitja. Oni dan je evroposlanec in kandidat za nov mandat, Milan Zver na vprašanje o opravljenem v preteklem desetletju izpostavil, da je najbolj ponosen na to, da bo roaming oz. mobilno gostovanje, kmalu zastonj.

10 let smo potrebovali, da zedinimo telefonske tarife od Stockholma do Lizbone ter ukinemo nitne žarnice. Nov velik korak k panevropskemu bratenju pa je pred vrati. Vlada bo v kratkem obravnavala predlog sprememb in dopolnitev zakona o motornih vozilih, ki bo, v primeru sprejetja in žegna v parlamentu, v državah članicah unije uvedel nacionalne kontaktne točke, zadolžene, da cinkajo svoje državljane organom članic, kjer so storili prometni prekršek.

Položnica za 8 različnih prekrškov bo kmalu prav gotovo našla pot do vas, kjerkoli se boste na cesti pač pregrešili. Prekrški so: prekoračitev dovoljene hitrosti, neuporaba varnostnega pasu, vožnja skozi rdečo luč, vožnja pod vplivom alkohola, vožnja pod vplivom mamil, vožnja brez zaščitne čelade, nepravilna stran oziroma smer vožnje ter nezakonita uporaba prenosnega telefona ali druge komunikacijske naprave med vožnjo. Pa vse najboljše za evropsko desetko voščimo.

ODPOVED: Neuradni list Radia Študent, letnik 7, številko 14, je podpisal in v nadaljnjo obravnavo poslal Lan. Znova zasedamo že čez 14 dni.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness