Rdeče Zore itp

Kulturna ali glasbena novica
6. 3. 2013 - 14.05

 

 

 

Rdeče zore, feministični in queerovski festival, štirinajsti po vrsti, se je odprl sinoči v Openu. V lokalu na Prulah bodo še cel mesec, na ogled slike, akrili na platnu, avtorice Nine Bric. Avtorico smo vprašali, zakaj meni, da so na natečaju izbrali prav njena dela:

 

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

»Vse zmešano med sabo,« pravi Nina Bric. Zanimalo nas je, kaj bodo še namešali v Rdečih zorah, festivalu, ki pokaže na specifične položaje žensk v spletu umetnosti in kulture, politike in aktivizma ter banalnega vsakdanjega življenja. Glede na to, koliko dogodkov so nam ponudili, se zdi, da imajo Rdeče zore nekaj povedati o vsaki družbeni temi. Poslušajte današnji festivalski spored, po katerem smo vprašali soorganizatorko Ano Makuc:

 

 

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Sinoči so nas v galeriji P74 spomnili, da je še čas za prijavo del, ki se potegujejo za Nagrado OHO. Osrednja nagrada za mladega sodobnega umetnika, ki ni korporativne narave, vključuje tudi šest tednov bivanja in atelje v New Yorku. Lanskoletni dobitnik, Tomaž Furlan, nam je zaupal svoje impresije iz daljne Amerike:

 

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Če ste mlajši od 35 let, se lahko do konca tedna prijavite za Nagrado OHO. »Go! Go! Go!« pa pravijo tudi v Zavodu Aksioma, kjer danes odprejo prvi samostojni ljubljanski nastop v Berlinu delujočega umetnika Arama Bartholla. Jedro tokratne razstave je dolgoročni projekt Dust oziroma ustvarjanje replike zemljevida računalniške igre Protiudarec (Counter Strike). Dokumentacija intervencij bo na vpogled skupaj z načrti in modeli projekta Dust od danes zvečer. Modeli, izdelani iz različnih materialov, bodo pomenili prvi korak v fizični kulturni dediščini dobe računalniških iger. Prisluhnimo avtorju:

 

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

 

 

Od feminizma, preko New Yorka do računalniških igric vas je v kulturnih novičkah popeljala Iva A. Boras.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.